Tai Chi Tao en Qi Gong

Tai chi tao

Workshop Tai chi

Tai chi tao en qi gong zijn bewegingsvormen die zich kenmerken door soepele en langzame bewegingen. Je werkt met energie oftewel qi

Lees meer . . .

Tai chi tao

Tai chi tao en qi gong vinden hun oorsprong in de traditionele chinese geneeskunst. Tai chi tao is een bewegingsvorm die zich kenmerkt door soepele en langzame bewegingen. Door middel van kleine oefeningen leer je op een zachte manier je lichaam voelen. Je werkt met de aanwezige levensenergie, oftewel qi. Als deze levensenergie vrijelijk stroomt zal dat een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Het zorgt voor meer ontspanning, meer lichaamsbewustzijn. Tai chi tao heeft een positieve invloed op ons lichaam.

tai chi tao verzamel

Qi Gong

Ook qi Gong bestaat uit sierlijke en langzame bewegingen. Het belangrijkste verschil met Tai chi tao is dat de diverse bewegingen een aantal malen worden herhaalt alvorens aan de volgende beweging te beginnen. Bovendien wordt de ademhaling bij deze oefeningen meestal gereguleerd. Ook qi gong oefeningen hebben tot doel de qi vrijelijk te laten stromen.

TAI: Het uiteindelijke doel, het hoogst bereikbare voor jou zelf.
CHI: Levensenergie - kostbare energie.
TAO: Jou levensweg, een open weg.